OSMANİYE / MERKEZ - 23 Nisan Anaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

TARİHÇEMİZ

Okulumuz,Osmaniye  valilik makamının 09.02.2005 tarihli ve 2368 sayılı onayı ile "23 Nisan Anaokulu” adıyla ,Esenevler mahallesinde  40 öğrenci, 2 öğretmen ve 1 müdürle eğitim-öğretime başlamıştır.
           Okulumuz 1685 m2 bahçe arazi  olup bina alanı 525 m2´dir.

Okulun yan kısmında 338 m2 oyun parkı bulunmaktadır, arka kısmında çocukların bitki yetiştirmeleri için küçük bir bahçe bulunmaktadır. Mevsime göre çiçeklendirme ve ağaçlandırma çalışmaları yapılmaktadır.

2008 yılında okul binasının dış cephesi boyanmış ve resimlendirilmiştir.                          Ayrıca kız-erkek lavaboları tamamen değiştirilmiş ve tamirat yapılmıştır.

2009 yılında binanın girişine çocukların giriş ve çıkışlarında kötü hava koşullarından etkilenmemeleri için pergule yaptırılmıştır.

Yaz aylarında bahçenin canlı kalabilmesi için kuyu açılmış ve sulama sistemi yapılmıştır.

2009 yılının haziran ayında idari odalar ve sınıfların elektrik tesisatlarının bakımı yapılmış ve okul içinin tamamı boyanmıştır.

Tam gün sınıflarımızda sınıf mobilyaları çağımızın modern ihtiyaçlarına göre yenilenmiştir.

2009 yılında BEYAZ BAYRAK alınmıştır.

2010 yılında; Çok amaçlı salonumuza 2 adet klima takılmış, okulumuzun güvenlik sistemi 8 gece görüşlü kamera kurulmuş, 3 sınıf projeksiyon-ses sistemi ve dizüstü bilgisayarla desteklenmiş, 2 adet akvaryum alınmış, sulama sistemi yenilenmiş, 1 sınıfın donanımı yenilenmiş, 5 takım folklor kıyafeti alınmış, arşiv dolabı yapılarak arşivi düzenlenmiş, okulumuzun Web sitesi kurulmuş, vizyon ve misyon oluşturulmuş, oyun park alanı büyütülerek  (338 M2) çeşitli ve yeni oyuncaklarla desteklenmiş, 36 m2 lik kamelya yapılmış, okulun çakıl olan giriş bölümüne 680 M2 kilit taşlar döşenmiş, Atatürk Büstü etrafı çiçeklendirilmiş, 4 yaş grubu için 1 şube daha açılmıştır.1 yardımcı personel daha istihdam edilmiştir. Çalışanlarla belirlenen hedefler paylaşılmış ekip ruhunu canlı tutarak ilimizin LİDER OKULU olma iddiasını sürdürmektedir.

2015–2016 Eğitim- Öğretim yılında 8 şubede 200 öğrenci; 1 Müdür ve 1 Müdür Yardımcısı, 8 kadrolu öğretmen ile 5 derslikte ikili eğitim-öğretime devam etmektedir. Okulumuzda 1 yardımcı hizmetler personeli , 1 aşçı,1 servis elemanı,1 temizlik personeli ve  6111 sayılı kanunla okulumuza verilen 1 yardımcı hizmetler personeli olmak üzere toplam 5 personelle hizmet vermektedir.

Yayın: 08.06.2016 - Güncelleme: 08.06.2016 15:36 - Görüntülenme: 1141

Etiketler :